SPACE AND BEHAVIOUR
How do you behave here?

From 5th to 28th June, the exhibition space at Paulusplatz 5 will be used for its designated purpose and beyond, day and night: it will serve as an exhibition space, workspace, social space, lecture room and living space. The three-week composition How do you behave here? which explores the topic Space and Behaviour is the thesis of her degree course, Site-Specic Art. This time, the role of the university as a place and social space, the forms of communication and the behavioral patterns of the people working there are considered retrospectively and rearranged at the exhibition venue.The use of the objects in the space and her drawn-out sojourn there liberate the space from its designated purpose. In the occupant‘s absence, the objects alone accomplish what one expects of an exhibition. Hanna Burkart will live and work at Paulusplatz. Visitors will be received: family, friends, companions, colleagues and lecturers – the day of the diploma ceremony will be another episode in the series as friends, colleagues and jury will also be received as guests. Over the entire period, the behaviour of the visitors will be observed and analysed in relation to the space in various configurations. The questions of why work and other tasks in life are usually considered separately, whether these divisions are automatically assumed, and whether new designations can emerge through conscious actions will be collectively examined.


Der Ausstellungsraum misst 8 x 5,4 Meter.
Zwei Seiten davon sind vollverglast, sie sind zum Paulusplatz und zur Paulusgasse hinaus gerichtet.
Die Eingangstüre, ebenfalls verglast, befindet sich in jener Ecke, in der die beide nach aussen orientierten Seiten zusammenlaufen.
Eine unauffällige Türe an einer Innenwand führt über einen kleinen verfliesten Raum mit Waschbecken und Spiegel zur Toilette.
Der Boden im großen Zimmer ist ein graugestrichener Estrich.
Die Wände sind weiß. An der Grenze zur Decke hängen Metallschienen, in denen Stromkabel verlaufen.
Die Steckdosen befinden sich, schwer zugänglich, ebenfalls an den Metallschienen.
An der Sichtbetondecke hängen alle eineinhalb Meter Abstand Leuchtstoffröhren in transparenten Plastikverkleidungen.
Die Atmosphäre ist kühl. Die Akkustik ist schlecht



© Copyright 2017 Hanna Burkart